Kawah

Kawah KAWAH tulisan penulis blog Hilang Punca Pipiyapong merupakan gabungan dua blooknya sebelum ini KACIP CEWAH serta beberapa tulisan baharu yang tidak terkandung dalam kedua duanya sebelum ini Pernah s

  • Title: Kawah
  • Author: Pipiyapong
  • ISBN: null
  • Page: 430
  • Format: None
  • KAWAH tulisan penulis blog Hilang Punca, Pipiyapong merupakan gabungan dua blooknya sebelum ini, KACIP CEWAH serta beberapa tulisan baharu yang tidak terkandung dalam kedua duanya sebelum ini Pernah satu entrinya mencecah 700 komen pengunjung Kalau Tun Mahathir tahu ni dia pun cemburu Sindiket Sol Jah Reading this blook feel like meeting Lat s enduring creationKAWAH tulisan penulis blog Hilang Punca, Pipiyapong merupakan gabungan dua blooknya sebelum ini, KACIP CEWAH serta beberapa tulisan baharu yang tidak terkandung dalam kedua duanya sebelum ini Pernah satu entrinya mencecah 700 komen pengunjung Kalau Tun Mahathir tahu ni dia pun cemburu Sindiket Sol Jah Reading this blook feel like meeting Lat s enduring creation Mat Som Unlike the archetypal rebel hero of Malay antiquity, Mat Som is already so lepak that he doesn t need a day off And so it is with Pipiyapong Amir Muhammad, Pulp Friction, Malay Mail Pipiyapong adalah antara penulis indie yang paling legenda di alam maya Pipiyapong mempunyai khalayak pembaca yang amat besar, baik di blog, twitter dan facebook Amir Muhammad memanggilnya Nick Hornby Malaysia Fadli al Akiti, Dewan Sastera.

    • Kawah : Pipiyapong
      430 Pipiyapong
    • thumbnail Title: Kawah : Pipiyapong
      Posted by:Pipiyapong
      Published :2019-04-26T05:59:59+00:00

    About " Pipiyapong "

  • Pipiyapong

    Pemuda yang tegas di sebuah rumah hujung jalan.

  • 971 Comments

  • kalau hang belum pernah baca buku kacip dan cewah , hang boleh beli dan baca buku ni. kalau hang dah pernah baca pun adalah tidak berdosa untuk hang beli dan baca sekali lagi buku versi kompilasi ni. ini bermakna, ada dua buku dalam satu buku. ada tambahan beberapa tulisan baru yang dikutip dari blog hilang punca. kalau ditakdirkan anai-anai makan buku ni, nanti boleh lah hang rendam anai-anai dalam air sejuk lepas tu boleh jual buat air penerang hati. dikhabarkan mamat yang menulis ni bijak mem [...]


  • Aku mengesyaki bahawa Pipi mungkin terlebih vitamin semasa dia menginjak ke alam kanak-kanak. Kesan sampingan yang membawa hingga dewasa dapat dirumus melalui tafsiran isi buku ini. Ada ketikanya dia seperti manusia super genius dan ada ketika lainnya dia umpama manusia tiada harapan. Kategori pertengahan atau lebih mudah disebut 50-50 tak pernah wujud dalam skala sukat untuk manusia spesis ini.



  • Kadang aku tertanya-tanya, adakah otak Pipiyapong ni diperbuat daripada rare earth. Bagus betul sistem fikiran dia sampai boleh menghasilkan buku yang sebegini power. Jenaka macam cilaka, kelakar nak mampus.


  • gua bagi 3 bintang sebab bagi gua banyak lagi entri-entri yang lawak gila dalam hilangpunca yang takde dalam Kawah. Agak kecewa disitu




  • Penceritaan yang santai dan boleh mengimbau memori kita semasa kecil. Kebanyakan cerita yang ditulis seakan-akan dilalui oleh kebanyakan masyarakat Malaysia.


  • aku sampai bila-bila akan terhutang budi dengan sosok yang perkenalkan aku dengan tulisan pipiyapongdapur mana dapur?


  • aku kasi tiga bintang je buku ni, sebab ni buku kompilasi. ada yang aku dah baca dari buku-buku lepas. gila mende kasi 5 bintang buku yang aku dah baca sebelum ni.


  • Sesungguhnya buku ini sedap. Cover saja tak atrektif. Tapi itu lah guna peribahasa "Don jaj a buk bai its kaver".


  • (aku terpaksa create sendiri sebab tak sabar nak bagi 5 bintang) pipiyapong ni memang gila. cerita dia nak real aje. itu je lah.



  • sedap buku ni dan aku rasa pipi sekarang jadi lebih power melalui pembacaan hello kolumpo di wattpad.


  • aku tak pernah rasa 4jam paling berharga dalam bas balik ke johor, melainkan time aku bace mende alah ni sepanjang jalanahh, king betei rasenye




  • Post Your Comment Here

    Your email address will not be published. Required fields are marked *